Information om Artkampen

Artkampen är en fisketävling som arrangeras av Sportfiskarna i samarbete med Svenskt Friluftsliv. Glassarna sponsras av Söders Sportfiske.

Vad är Artkampen?

Artkampen är en tävling som utmanar alla barn och ungdomar mellan 4-16 år att prova på världens roligaste friluftsaktivitet – fiske.

Tävlingen går ut på att fånga så många olika fiskarter som möjligt. Vid första godkända registrerade art skickas ett glassogram till samtliga tävlingsdeltagare.

1-3 pris belönas med presentkort i valfri fiskebutik.
1
:a pris 5 000 kronor
2:a pris 3 000 kronor
3:e pris 1 000 kronor

Tävlingsregler

För att delta i Artkampen ska du vara mellan 4-16 år. Tävlingen pågår 14 juni – 20 augusti 2024. Det är under denna period som fångsten ska ske. Varje fångst som registreras kommer att kontrolleras av en representant från Sportfiskarna, innan den registreras på din profil som godkänd fångst. Samtliga fiskar måste fångas med krok (ej nät, håv eller på dylikt). Du som deltar i tävlingen ansvarar för att person/målsman har godkänt att figurera på bild om det är en synlig person på bilden. Vinnare samtycker att dess namn och tävlingsbidrag kommer publiceras på Sportfiskarnas Instagram, Facebook och webbplats. Samt lämnar sitt samtycke enligt lag om namn och bild i reklam till att foto och/eller namn på person i tävlingsbidraget används i Sportfiskarnas marknadsföring.

Samtliga rättigheter, inklusive immateriella rättigheter (t ex upphovsrätt) på material som lämnas i tävlingen tillfaller Sportfiskarna.

Sportfiskarna behandlar dina personuppgifter för att kunna genomföra tävlingen och  kommunicera med dig under tävlingen. I vår integritetspolicy kan du läsa mer om hur, varför och hur länge vi behandlar dina personuppgifter. Du kan också läsa om vilka rättigheter du har när vi behandlar dina personuppgifter.

Vinnare utses av en opartisk jury från Sportfiskarna. Val av vinnare kan inte överklagas. Fusk och manipulerade bilder leder till diskvalificering.

Att delta i tävlingen är kostnadsfritt. Vinnaren står själv för eventuell vinstskatt. Vinsten är inte utbytbar mot pengar och rätten att hämta ut vinsten är personlig och kan inte överlåtas till någon annan.

Vi önskar god fiskelycka och många sköna fiskestunder i sommar. Det ska bli riktigt kul att se dina fångster!

Vid eventuella frågor eller problem, kontakta oss på artkampen@sportfiskarna.se